Πρόσφατα άρθρα

    Διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίδ σωτήρ, όστις είναι Χριστός Κύριος. [Λουκάς 2:11]

    Σήμερον: Αυτός που έκανε τα σύμπαντα και τους αιώνες ενανθρώπησε [Ο Θεός αφού ελάλησε το πάλαι προς τους πατέρας ημών διά των προφητών πολλάκις και πολυτρόπως,εν ταις εσχάταις ταύταις ημέραις ελάλησε προς ημάς διά του Υιού, τον οποίον έθεσε κληρονόμον πάντων, δι' ου έκαμε και τους αιώνας· Εβραίους 1:1-2]
    Εγεννήθη: [Διότι παιδίον εγεννήθη εις ημάς, υιός εδόθη εις ημάς· και η εξουσία θέλει είσθαι επί τον ώμον αυτού· και το όνομα αυτού θέλει καλεσθή Θαυμαστός, Σύμβουλος, Θεός ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, Άρχων ειρήνης. Ησαίας 9:6]
    Εις εσάς: [Και ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών, και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας. Ιωάννης 1:14]

    Μικροί Προφήτες

    ΩΣΗΕ : Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΘΑ ΠΡΟΣΚΛΗΘΟΥΝ. 

    Προφήτης Βορείου Βασιλείου και μόνο ευκαιριακά αναφέρεται στον Ιούδα. Σύγχρονος αλλά νεώτερος του Αμώς (760-720) επί Ιεροβοάμ.

    ΩΣΗΕ : Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΘΑ ΠΡΟΣΚΛΗΘΟΥΝ. 

    Προφήτης Βορείου Βασιλείου και μόνο ευκαιριακά αναφέρεται στον Ιούδα. Σύγχρονος αλλά νεώτερος του Αμώς (760-720) επί Ιεροβοάμ. Σύγχρονος αλλά γεροντότερος των ΗΣΑΪΑ και ΜΙΧΑΙΑ. Πριν 200 χρόνια διαίρεση βασιλείου. Ηλίας Ελισαιέ- Ιωνάς- Αμώς.

    ΙΩΗΛ: ΜΑΣΤΙΓΑ ΑΚΡΙΔΩΝ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ. ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ.

    Χρονολογία: Όχι γνωστή αλλά θεωρείται ένας από τους αρχαιότερους προφήτες του Ιούδα περίπου από το 830 π.Χ. ή 750 π.Χ.

    ΑΜΩΣ: ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΒΕΒΑΙΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ. ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ.

    Χρονολογία: Περίπου 30 χρόνια πριν από την πτώση του Ισραήλ (750π.Χ.).Πιθανώς στην παιδική ηλικία γνώρισε τον Ιωνά και Ελισαιέ. Σύγχρονος και συνεργάτης του Ωσηέ. Μετά τον Αμώς αρχίζουν την διακονία ο Ησαϊας και Μιχαίας.

    ΑΒΔΙΟΥ: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΔΩΜ.

    Εδωμίτες: Απόγονοι του Ησαύ και αμείλικτοι εχθροί του Ισραήλ διαιωνίζοντας την έχθρα μεταξύ Ιακώβ και Ησαύ.

    Χρονολογία: Η προφητεία τοποθετείται στην εποχή του Σεδεκία όταν η Ιερουσαλήμ πυρπολήθηκε από τους Βαβυλώνιους (586 π.Χ.)

    ΙΩΝΑΣ: ΚΗΡΥΓΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΝΙΝΕΥΗ. 

    Χρονολογία: 790-750 π.Χ. στην διάρκεια του Ιεροβοάμ.

    ΜΙΧΑΙΑΣ: ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ. 

     

    Χρονολογία: Προφήτευσε επί βασιλείας Ιωθάμ-Αχάζ-Εζεκία (750-7 ..π.Χ.) Σύγχρονος του ΗσαΪα- Ωσηέ. Προφητείες για Ιούδα και Ισραήλ.

    ΝΑΟΥΜ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΙΝΕΥΗ. 

     

    Χρονολογία περίπου το 630 π.Χ. (Ο Ιωνάς το 785 π.Χ.). Ο Θεός παρατείνει τον καιρό της χάριτος και μακροθυμεί αλλά μετά τιμωρεί την αμαρτία.

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


    Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

    Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

    Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
    Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

         

            Στείλτε μας μήνυμα 

    Please publish modules in offcanvas position.