Πρόσφατα άρθρα

  Τα παιδιά μας στο σχολείο

   Αγαπητά μας παιδιά σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά. Μετά τις διακοπές, την ξεκούραση, την εξοχή, αρχίζουν πάλι τα μαθήματα.

   Πως αντιμετωπίζουν τα χριστιανά παιδιά το σχολείο; Πως το βλέπουν; Πως πρέπει να το βλέπουν; Είναι ευλογία ή ταλαιπωρία και κούραση;

   Το σχολείο λέγεται και εκπαίδευση απο το ρήμα παιδεύω που σημαίνει παιδαγωγώ, ανατρέφω, διδάσκω. Είναι μέσα στο θέλημα του Θεού η διδασκαλία των παιδιών και το σχολείο είναι ευλογία, όταν υπάρχουν σωστές συνθήκες εκπαίδευσης αλλά και οι σωστοί μαθητές.

  Ομολογία Κώστα Μικελόπουλου

  Έτσι ζούσα κι εγώ μες την καταπίεση της καθημερινότητας και προσπαθούσα να τα βγάλω πέρα μόνος μου αλλά πιο πολύ βυθιζόμουν, μέχρι που ο καλός ποιμένας Ιησούς με έβγαλε από το σκοτάδι, τον θάνατο και την αβεβαιότητα και με έφερε στο φως, στη ζωή, στη χαρά, στην ελπίδα.

  «Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει.» (κατά Ματθαίον 11:28)

   Ευχαριστώ τον Ιησού Χριστό που με έκαμε παιδί του και με πρόσθεσε στην μεγάλη οικογένειά του και τον παρακαλώ πάντοτε σε κάθε λεπτό της επίγειας ζωής μου να μου δίδει την χάρη να ομολογώ το ένδοξο όνομα του.

  Είμαι 67 ετών και ο Κύριος με εκάλεσε σε ηλικία 36 χρονών,ένα βραδινό που με ρώτησε ο αδελφός μου το εξής ׃ «Εάν πεθάνεις απόψε πού θα πας;». Τότε εγώ χαριτολογώντας του είπα ׃ «Κατευθείαν στην κόλαση» διότι ζούσα μες στην αμαρτία χωρίς φόβο και χωρίς κανένα δισταγμό. Τότε ο αδελφός μου Γιώργος με πολύ αγάπη συνέχισε να μου μιλά τον λόγο του θεού και να μου φανερώνει την αγάπη του Χριστού για τον αμαρτωλό άνθρωπο όπως ήμουν και εγώ.

  Φεύγοντας από το σπίτι μου εκείνη την ημέρα (ήταν Ιούνιος του 1979 ) μπήκε μέσα στην καρδιά μου μήπως πεθάνω απόψε; Και τον ρώτησα ׃«Τι πρέπει να κάνω για να σωθώ;». Από εκείνη τη στιγμή άλλαξε η ζωή μου!!!! Γονάτισα μαζί με τον Γιώργο και ήλθε η παρουσία του Θεού και έγινα άλλος άνθρωπος. Μου πήρε ο Κύριος το βάρος της αμαρτίας μου, τα χάπια που έπαιρνα, την βλαστήμια , τα πάθη και τις κακιές επιθυμίες. Τα ξενύχτια, τα μπουζούκια, τα χαρτιά, τον ιππόδρομο κ.τ.λ. Με έκανε ο Χριστός άλλο άνθρωπο, καθώς λέγει η Γραφή "νέον κτίσμα εν Χριστώ Ιησού".

  Την άλλη ημέρα πήγα στο ζαχαροπλαστείο που διατηρούσα στον Πύργο Ηλείας από όπου και κατάγομαι και εκεί ήλθε κάποιος πελάτης και μου μίλησε με άσχημα λόγια και εγώ του απάντησα με πολύ αγάπη χωρίς να αντιδράσω όπως πρώτα. Πραγματικά τα έχασα και πήρα τηλέφωνο τον Γιώργο, λέγοντας ότι δεν μπορώ να αντιδράσω, να βλαστημήσω όπως πρώτα. Τότε, μου είπε ο αδελφός μου׃ "Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕ!!" Άρχισα μέσα στο μαγαζί να δοξάζω τον Κύριο και να κλαίω με ευγνωμοσύνη για την μεγάλη του αγάπη.

  Η καρδιά μου πλημμύρισε από αγάπη και ήθελα να μιλάω συνέχεια για τον Σωτήρα μου, τον Ευεργέτη μου, τον Βασιλιά μου, τον Διδάσκαλο μου Ιησού Χριστό!!! Και από τον Ιούνιο του 1979 αρχίζει η νέα μου ζωή με Αρχηγό τον Ιησού Χριστό με την Αγία Γραφή μέσα στην καρδιά μου και με οδηγό το Πνεύμα το Άγιο. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα έχω με την χάρη του Χριστού να σας ομολογήσω πολλές ευλογίες που μου χάρισε ο Κύριος σε μένα τον πρώην βλάστημο και αμαρτωλό καθώς και σε όλη μου την οικογένεια. Κατ' αρχήν έσωσε τους γονείς μου, τα αδέλφια μου και την δική μου οικογένεια. Την σύζυγο μου Άννα, τα παιδιά μου Ζαφείρη, Βανέσα, Σαμουήλ καθώς και τις οικογένειες των παιδιών μου. Από τότε όλοι μαζί ακολουθούμε τον Κύριο.

  Όταν αναγεννήθηκα, αμέσως – θυμάμαι από τον Ιούνιο το 1979 – μέσα στο ζαχαροπλαστείο μ' αξίωσε ο θεός να ακούνε οι πελάτες μας ύμνους χριστιανικούς και να διαβάζουν διάφορα εδάφια από την ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, προς Δόξα του Αγίου Θεού, που είχαμε βάλει στην αίθουσα του ζαχαροπλαστείου. Πραγματικά αυτό ήταν ένα πολύ ωραίο έργο που έκανε ο Κύριος με το ζαχαροπλαστείο! Βέβαια στην αρχή οι πατριώτες μας το χλεύαζαν διότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν προς τι όλα αυτά και έλεγαν ότι πληρωνόμεθα. Όμως με την πάροδο του χρόνου, βλέποντας την αγάπη μας, άλλαξαν γνώμη και ρωτούσαν να μάθουν τι μας συνέβη και τι είναι όλα αυτά τα παράδοξα. Διότι ήξεραν ότι ήμασταν άνθρωποι γλεντζέδες, αμαρτωλοί και πολλά άλλα. Έτσι λοιπόν ο λόγος του Θεού άρχισε να φέρνει τους πρώτους εν Χριστώ αδελφούς στην εκκλησία του Πύργου. Πρώτα σε κατ' οίκον εκκλησία και μετά από λίγο χρονικό διάστημα στο κέντρο της πόλης.

  Τον Ιανουάριο του 1980 έκανα το Βάπτισμα εν ύδατι στην εκκλησία της Νίκαιας μαζί με την σύζυγο μου, σύμφωνα με τον Λόγο του Θεού "Ο Πιστεύσας και Βαπτισθείς θέλει σωθεί " Και συνεχώς ζητούσα να βαπτισθώ με το Πνεύμα το Άγιο, το οποίο μου το έδωσε ο Κύριος μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, σε μια προσευχή. Η χαρά μου ήταν και είναι απερίγραπτη, με αυτά που έκανε ο θαυμαστός Θεός και με αυτά που πρόκειται να κάνει. "ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ". Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν έχω πολλές εμπειρίες και θαυμαστές επεμβάσεις του Κυρίου στην ζωή μου, θεραπείες, ευλογίες και πολλά ενεργήματα του Αγίου Πνεύματος!

  Ευχαριστώ τον Πατέρα Θεό για όλα αυτά που μου χάρισε διότι ομολογώ ότι δεν ήμουν άξιος να ονομαστώ υιός του αλλά χάριτι του Χριστού μας τα χάρισε και μας χαρίζει όλα αυτά. Πραγματικά είναι το μεγαλύτερο θαύμα στον άνθρωπο να αναγεννηθεί και να περπατά μαζί με το Χριστό, έχοντας την ειρήνη,την χαρά, την αγάπη, την ελπίδα και την βεβαιότητα ότι θα ζήσει στην αιωνιότητα μαζί με το Χριστό και τους αγίους του.

  Μια φορά θυμάμαι ο γιος μου ,σε ηλικία επτά ετών είχε (39,9) πυρετό ακατέβατο και όταν προσευχηθήκαμε του έπεσε στο (36,6). Ο παιδίατρος απόρησε πως έφυγε ο πυρετός αυτόματα διότι μπορούσε να κάνει σπασμούς. Βέβαια όταν του είπα πως έγινε μου απάντησε׃ «Εγώ είμαι άθεος αλλά πιστεύω ότι η προσευχή έχει δύναμη!» Το θαυμαστό χέρι του Χριστού μας όταν έχουμε πίστη ως κόκκο σινάπεως κάνει μεγαλεία!

  Και τώρα που ομολογώ τι έκαμε ο Κύριος σε μένα μπορώ να πω ότι είναι ένα θαύμα όλη μου η ζωή από τα 36 χρόνια που με έσωσε ο Χριστός μας, μέχρι σήμερα που έσωσε τους γονείς μου, τα αδέρφια μου, την γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τις οικογένειές τους, που μου χάρισε εγγονάκια και όλοι μαζί δοξάζουμε τον Λυτρωτή μας και Σωτήρα. Αυτά και άλλα πολλά κάμει ο Χριστός στον άνθρωπο τον αμαρτωλό σαν και μένα τον πρώην βλάστημο,χαρτοπαίχτη και όλα τα κακά τα οποία προσφέρει ο εχθρός της ψυχής μας με πολλά τεχνάσματα, για να οδηγήσει τον άνθρωπο στην αιώνια κόλαση.

  Έτσι ζούσα κι εγώ μες την καταπίεση της καθημερινότητας και προσπαθούσα να τα βγάλω πέρα μόνος μου αλλά πιο πολύ βυθιζόμουν, μέχρι που ο καλός ποιμένας Ιησούς με έβγαλε από το σκοτάδι, τον θάνατο και την αβεβαιότητα και με έφερε στο φως, στη ζωή, στη χαρά, στην ελπίδα. Θυμάμαι όταν για πρώτη φορά διάβαζα την Καινή Διαθήκη, ένα πρωινό, είδα το εδάφιο που λέει ο Χριστός׃ « όστις θέλει οπίσω μου ελθείν». Τότε πήρα τη μεγάλη και ιστορική για μένα απόφαση να ακολουθήσω τον δρόμο του Χριστού και γονάτισα μπροστά στον Κύριο και είπα׃ « Κύριε παραδίνομαι στα χέρια σου άνευ όρων διότι δεν με πίεσες αλλά λές στον Λόγο σου ότι όποιος θέλει να με ακολουθήσει να έρθει οπίσω μου και εγώ θέλω ».

  Η πιο ιερή και μεγάλη απόφαση για μένα και για σένα που τώρα διαβάζεις τα λόγια αυτά είναι να του πεις "Ναι Κύριε θέλω να σε ακολουθήσω" και θα δεις να αλλάζει όλη η ζωή σου και θα ευχαριστείς τον Θεόν όπως και εγώ τον ευχαριστώ πάντα στις προσευχές μου για τον αδερφό μου Γιώργο που έφερε το Ευαγγέλιο στην οικογένειά μας.

  Το 1995 μετακόμισα στην Αθήνα από τον Πύργο κατόπιν οδηγίας Θεού και με τη χάρη του υπηρετώ το Άγιο όνομά Του, στην Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής Παγκρατίου περιμένοντας τον ερχομό του Κυρίου μας, μαζί με όλους τους εν Χριστώ αδερφούς μου, καθώς επίσης και με όσους αδερφούς θα καλέσει ο Χριστός μας για να ζήσουμε αιώνια κοντά του.

  "Δέξου Κύριε Ιησού το μεγάλο ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου και αξίωσέ με να μείνω πιστός μέχρι τέλους μαζί με όλη την οικογένειά μου και όλα τα εν Χριστώ αγαπητά μου αδέρφια."

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


  Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

  Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

  Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
  Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

       

          Στείλτε μας μήνυμα 

  Please publish modules in offcanvas position.