Πρόσφατα άρθρα

  Σαρξ και αίμα βασιλείαν Θεού δεν δύνανται να κληρονομήσωσιν [ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α' 15:50]

  Αγαπητέ μας αναγνώστη και φίλε, αυτό το σώμα που έχουμε το έφτιαξε ο Θεός απο χώμα.

  Όταν πεθαίνει ο άνθρωπος το σώμα πηγαίνει στο χώμα. Έτσι μας πληροφορεί ο Λόγος του Θεού, οτι το σώμα αυτό δεν μπορεί να κληρονομήσει την Βασιλεία του Θεού που είναι η αιώνια ζωή.

  Όμως ο άνθρωπος αποτελείται απο σώμα και ψυχή. Η ψυχή του ανθρώπου υπάρχει για πάντα. Υπάρχει στην αιωνιότητα, είτε στην αιώνια ζωή, είτε στην αιώνια κόλαση.  Αν θέλεις να κληρoνομήσεις αιώνια ζωή και να αποφύγεις την αιώνια κόλαση, πρέπει να αναγεννηθείς.

  Η αθάνατη ψυχή σου να αποκτήσει το δώρο της αιώνιας ζωής που χαρίζει μόνο ο Ιησούς Χριστός σε όποιον πιστέψει στον Χριστό.

  Τα παιδιά μας στο σχολείο

   Αγαπητά μας παιδιά σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά. Μετά τις διακοπές, την ξεκούραση, την εξοχή, αρχίζουν πάλι τα μαθήματα.

   Πως αντιμετωπίζουν τα χριστιανά παιδιά το σχολείο; Πως το βλέπουν; Πως πρέπει να το βλέπουν; Είναι ευλογία ή ταλαιπωρία και κούραση;

   Το σχολείο λέγεται και εκπαίδευση απο το ρήμα παιδεύω που σημαίνει παιδαγωγώ, ανατρέφω, διδάσκω. Είναι μέσα στο θέλημα του Θεού η διδασκαλία των παιδιών και το σχολείο είναι ευλογία, όταν υπάρχουν σωστές συνθήκες εκπαίδευσης αλλά και οι σωστοί μαθητές.

  8

  Θα ασχοληθούμε λίγο για τους χριστιανούς μαθητές, οι οποίοι απαραίτητα θα πρέπει να είναι και καλοί μαθητές. Η παιδική ηλικία είναι η πιο κατάλληλη ηλικία του ανθρώπου για να αποκτήσει γνώσεις. Γι'αυτό και πρέπει οι μαθητές ,να εκμεταλλευτούν αυτή την ηλικία για την μόρφωσή τους.

  Δεν έχουν καμία άλλη μέριμνα ή φροντίδα παρά μόνο το σχολείο. Ας δούμε μερικές αναφορές του Λόγου του Θεού για αυτήν την ηλικία:

  Δίδαξον το παιδίον εν αρχή της οδού αυτού· και δεν θέλει απομακρυνθή απ' αυτής ουδέ όταν γηράση. [Παροιμίες 22:6]

  Καλήτερον πτωχόν και σοφόν παιδίον παρά βασιλεύς γέρων και άφρων, όστις δεν είναι πλέον επιδεκτικός νουθεσίας· [Εκκλησιαστής 4:13]

  Παίζει όμως σημαντικό ρόλο η οικογένεια στη μόρφωση αλλά και στη πνευματική πορεία του παιδιού. Τα παιδιά σύμφωνα με το Λόγο του Θεού πρέπει να τιμούν και να υπακούνε στους γονείς τους.

  Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα, ήτις είναι εντολή πρώτη με επαγγελίαν. [Εφεσίους 6:2]

  Τα τέκνα, υπακούετε εις τους γονείς σας εν Κυρίω· διότι τούτο είναι δίκαιον. [Εφεσίους 6:1]

  Να έχουν καλές επιδόσεις στα μαθήματα, να είναι συστηματικά στη μελέτη, να κάνουν καλή διαχείριση του χρόνου και πολύ προσοχή στη χρήση του διαδικτύου σύμφωνα με τις υποδείξεις των γονέων τους. Μακριά απο κοσμικές παρέες που οδηγούν με βεβαιότητα στην αμαρτία με όλα τα επακόλουθα.

  Τας δε νεανικάς επιθυμίας φεύγε και ζήτει την δικαιοσύνην, την πίστιν, την αγάπην, την ειρήνην μετά των επικαλουμένων τον Κύριον εκ καθαράς καρδίας. [Β Τιμοθέου 2:22]

  Οι γονείς πρέπει να επενδύουν πνευματικά στα παιδιά τους, απο βρεφική ηλικία

  και ότι από βρέφους γνωρίζεις τα ιερά γράμματα, τα δυνάμενα να σε σοφίσωσιν εις σωτηρίαν διά της πίστεως της εν Χριστώ Ιησού. [Β Τιμοθέου 3:15]

  Να τα ανατρέφουν σωστά

  Και οι πατέρες, μη παροργίζετε τα τέκνα σας, αλλ' εκτρέφετε αυτά εν παιδεία Κυρίου [Εφεσίους 6:4]

  Αυτό σημαίνει διαρκή επιτήρηση της πορείας του παιδιού, αφιέρωση χρόνου στην ανατροφή των παιδιών, χρόνος στο οικογενειακό θυσιαστήριο (συμπροσευχή, συμμελέτη στο Λόγο του θεού) και ιδιαίτερα το καλό παράδειγμα και η αγία ζωή των γονέων που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην πνευματική πορεία των παιδιών.

  Και πάλι καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά στα παιδιά μας!

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


  Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

  Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

  Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
  Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

       

          Στείλτε μας μήνυμα 

  Please publish modules in offcanvas position.