• rty
      ΑΡΘΡΟ
    • ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
      ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
      Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
    • 4
      4
    • 5
      5

    Αγαπητοί επισκέπτες της ιστοσελίδας της εκκλησίας του Παγκρατίου σας χαιρετούμε στο όνομα του Κυρίους μας Ιησού Χριστού.

    Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε μηνύματα από το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού που λέει "Μετανοείτε διότι επλησίασεν η Βασιλεία των ουρανών". [Ματθαίος 4:17]
    Σε αυτήν την Βασιλεία, Βασιλιάς είναι ο Ιησούς Χριστός ο Υιός του Θεού του ζώντος που έγινε θυσία για εμάς τους ανθρώπους και έδωσε το αίμα Του στο σταυρό πληρώνοντας τα λύτρα για τις αμαρτίες μας και να μας χαρίσει αιώνια ζωή σε όσους τον πιστέψουν.
    Προσευχή μας στον Πατέρα Θεό είναι το περιεχόμενο της σελίδας μας να το χρησιμοποιήσει το Άγιο Πνεύμα για σωτηρία ψυχών που θέλουν να μπουν στη Βασιλεία του Θεού.
    Με αγάπη Χριστού

    Εκκλησία Παγκρατίου

    Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας!

    Ώρες συναθροίσεων:

    Δευτέρα - 20:00-21:00

    Τετάρτη - 20:00-21:00

    Παρασκευή - 20:00-21:00

    Κυριακή - 09:30-12:30

    Η διεύθυνσή μας:

    Φιλολάου 166

    1ος Όροφος

    Παγκράτι, Αθήνα

    Τηλ: 210-7521408


    Πρόσφατα άρθρα

    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ

    Αρχικά, στην Παλαιά Διαθήκη, η Πεντηκοστή ήταν μία εκ των τριών μεγάλων Ιουδαϊκών εορτών που εορταζόταν πενήντα μέρες μετά το Ιουδαϊκό Πάσχα που ονομαζόταν και εορτή των εβδομάδων, ή εορτή του θερισμού, ή ημέρα των απαρχών.
    Στην Καινή Διαθήκη την ημέρα της Πεντηκοστής έγινε η έκχυση του Αγίου Πνεύματος (πλούσιο δώρο του Θεού) σε κάθε άνθρωπο που πιστεύει στον Ιησού Χριστό και ήταν προφητευμένη από την Παλαιά Διαθήκη [Και μετά ταύτα θέλω εκχέει το πνεύμά μου επί πάσαν σάρκα· και θέλουσι προφητεύσει οι υιοί σας και αι θυγατέρες σας· οι πρεσβύτεροί σας θέλουσιν ενυπνιασθή ενύπνια, οι νεανίσκοι σας θέλουσιν ιδεί οράσεις. Και έτι επί τους δούλους μου και επί τας δούλας μου εν ταις ημέραις εκείναις θέλω εκχέει το πνεύμά μου. Ιωήλ 2:28-29]

    ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ

    Η Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής , είναι ένα δόγμα αναγνωρισμένο από το κράτος και σαν εκκλησία λειτουργεί με άδεια του υπουργε ...

    ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

    Oμολογίες για το πώς έζησαν την ζωή τους μέχρι την στιγμή που γνώρισαν τον Κύριο και πώς άγγιξε τις καρδιές τους

    ΑΡΘΡΑ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ

    Βρες Θετικά Μηνύματα και Σοφά Λόγια ανθρώπων που έχουν κάτι να σου Πουν! Ας Ομορφύνουμε τη Ζωή μας και την Καθημερινότητά μας!

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ VIDEO

    Σκανδαλίζω=(Ενεργητική φωνή) κάμνω να προσκόψει τις, εμβάλλω εις πειρασμόν,προσπαθώ να φέρω κάποιον με κάθε τρόπο στην παγίδα

    Σκανδαλίζομαι=( Παθητική φωνή) προσκόπτω, πειράζομαι, αποπλανώμαι προς την αμαρτία.

    Ο Κύριος μας καταδικάζει κατηγορηματικά με την λέξη ουαί δηλαδή είναι μεγάλο κακό για όλον τον κόσμο τα σκάνδαλα. Δεν κάνουν σε κανέναν καλό. Μόνο κακό προκαλούν. Τι σημαίνει η λέξη σκάνδαλο; όπως είδαμε στην αρχή, σημαίνει στήνω παγίδα μπροστά σε κάποιον για να πέσει σε αμαρτία είτε με τα λόγια μου είτε με τις πράξεις μου. Να προσέξουμε μία αντιδιαστολή: Δεν είναι όταν άθελά μου αμαρτήσω και κάποιος πειρασθεί από αυτήν την αμαρτία αλλά όταν επί σκοπού κάνω ή λέω κάτι με σκοπό να παρασύρω κάποιον σε αμαρτία. Π.χ. Όταν θέλω να βλάψω έναν άνθρωπο ή μια ομάδα ανθρώπων, γράφω επιστολές ανώνυμες, τηλεφωνώ ανωνύμως συνήθως ή και επωνύμως. Σημασία έχει η πρόθεση που έχει σκοπό να πειράξει έναν απλό άνθρωπο ώστε να αμαρτήσει.

    Ο Κύριος συνεχίζοντας λέει ότι είναι ανάγκη να έρθουν τα σκάνδαλα. Τι σημαίνει άραγε αυτό; Μήπως τα σκάνδαλα είναι μέσα στο θέλημα του Θεού; Κατηγορηματικά ΌΧΙ. Αλλά σε έναν κόσμο φτιαγμένο απολύτως με ελεύθερη βούληση ο Κύριος προφητεύει ότι θα έρθουν κατ' ανάγκην τα σκάνδαλα. Δεν τα θέλει ο Κύριος. Τα καταδικάζει. Δεν είναι μέσα στο θέλημά του το αγαθό, το τέλειο και το ευάρεστον. Αλλά θα γίνονται , θα έρχονται συνεχώς όσο υπάρχει κόσμος. Ως τώρα τα πράγματα αναφέρονται γενικά για τα σκάνδαλα. Από εδώ και πέρα ο Κύριος ξεχωρίζει τα πράγματα μέσα στον Άγιο Λόγο του.

    Ο Λόγος του Θεού ξεχωρίζει το θέμα του σκανδάλου σε δυο κατηγορίες:

    1. κατηγορία Σκανδαλίζω. Ενεργητική φωνή εγώ προκαλώ το σκάνδαλο με πρόθεση κάποιος ή ακόμα και η εκκλησία να πέσει σε παγίδα, να αμαρτήσει. Σε αυτό το σημείο ο Κύριος είναι κατηγορηματικός. Στο Ματθαίο 18:6 αναφέρει όστις όμως σκανδαλίσει ένα των μικρών τούτων των πιστευόντων εις εμέ,συμφέρει εις αυτόν να κρεμασθή μύλου πέτρα επί τον τράχηλον αυτού και να καταποντισθή εις το πέλαγος της θαλάσσης.

    Να πιάσω λοιπόν έναν άνθρωπο ή αδερφό και να τον προτρέψω σε αμαρτία ή παράβαση του Λόγου του Θεού , να βάλω πονηρές σκέψεις ή υπόνοιες για αδερφούς, αμφιβολίες για το πιστεύω του επάνω στο Λόγο του Θεού τότε σκανδαλίζω. Ο Κύριος εδώ δείχνει πόση μεγάλη είναι η αμαρτία που θεωρεί πιο συμφέρον αυτός ο άνθρωπος να πέσει στη θάλασσα αφού κρεμαστεί σε μια μυλόπετρα και να πνιγεί παρά να σκανδαλίσει έναν άνθρωπο. Ο Λόγος του Θεού εδώ είναι ξεκάθαρος . Πρέπει όλοι να τον καταλάβουμε. Δεν πρέπει να σκανδαλίσουμε κανέναν. Στην εποχή μας έχουμε και διάφορα και ευρέα μέσα μαζικής επικοινωνίας που δυστυχώς χρησιμοποιούνται για σκανδαλισμό. Προσοχή αδερφοί μου.

    2. Κατηγορία Σκανδαλίζομαι (Παθητική φωνή) εγώ πειράζομαι από την συμπεριφορά κάποιου. Είναι διαφορετικό αυτό. Πάλι αμαρτία είναι αλλά όχι η ίδια με το σκανδαλίζω. Από πνευματική μου αδυναμία, απροσεξία επάνω στον Λόγο του Θεού παρασέρνομαι από κάποιον που προκαλεί το σκάνδαλο . Εδώ βλάπτω τον εαυτό μου μόνο, έχω αγαθή συνείδηση και πρόθεση για τους άλλους ανθρώπους και γι αυτό ο Κύριος με βοηθάει να το ξεπεράσω και με συγχωρεί.

    Ο Κύριος προειδοποίησε τους μαθητές του στο Ματθαίο 26:31 «Πάντες υμείς θέλετε σκανδαλισθεί εν εμοί την νύκτα ταύτην». Σκανδαλιστήκανε όλοι οι μαθητές αλλά ο Κύριος ήρθε και τους παρηγόρησε, δέχθηκε αυτή την πνευματική τους αδυναμία, τους συγχώρησε και μετά την Ανάστασή του ήτανε μαζί τους με ευλογημένες εμπειρίες και υποσχέσεις.

    Ο Απ. Παύλος στην Α´ Κορινθίους 11:18-19 λέει «ακούω ότι υπάρχουσι σχίσματα μεταξύ σας και μέρος τι πιστεύω. Διότι είναι ανάγκη να υπάρχωσι και αιρέσεις μεταξύ σας διά να γίνωσι φανεροί μεταξύ σας οι δόκιμοι.»

    Να λοιπόν μια ωραία αντιμετώπιση των σκανδάλων γενικά αλλά και απέναντι στη διδαχή του Ευαγγελίου. Ρωμ.16:17 « Σας παρακαλώ δε, αδελφοί να προσέχητε τους ποιούντας τας διχοστασίας και τα σκάνδαλα εναντίον της διδαχής την οποίαν σεις εμάθετε και απομακρύνεσθε απ' αυτήν».

    Το σκάνδαλο κάνει τον ειλικρινή χριστιανό να φανεί δόκιμος στην διδασκαλία του Χριστού μας. Να πει ΟΧΙ στο σκάνδαλο και ΝΑΙ στον Λόγο του Θεού. Τότε θα είναι δόκιμος.

    Άρα ο χριστιανός δεν πρέπει να σκανδαλίζει και να αμαρτάνει βαρέως απέναντι στο Θεό αλλά και ούτε να σκανδαλίζεται από άλλους ανθρώπους που προκαλούν τα σκάνδαλα. Τότε θα έχουμε την ευλογία του Θεού. Αμήν.

    Αν δεν έχεις Καινή Διαθήκη επικοινώνησε μαζί μας και θα σου στείλουμε μία εντελώς δωρεάν.

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


    Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

    Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

    Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
    Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

         

            Στείλτε μας μήνυμα