Πρόσφατα άρθρα

    Διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίδ σωτήρ, όστις είναι Χριστός Κύριος. [Λουκάς 2:11]

    Σήμερον: Αυτός που έκανε τα σύμπαντα και τους αιώνες ενανθρώπησε [Ο Θεός αφού ελάλησε το πάλαι προς τους πατέρας ημών διά των προφητών πολλάκις και πολυτρόπως,εν ταις εσχάταις ταύταις ημέραις ελάλησε προς ημάς διά του Υιού, τον οποίον έθεσε κληρονόμον πάντων, δι' ου έκαμε και τους αιώνας· Εβραίους 1:1-2]
    Εγεννήθη: [Διότι παιδίον εγεννήθη εις ημάς, υιός εδόθη εις ημάς· και η εξουσία θέλει είσθαι επί τον ώμον αυτού· και το όνομα αυτού θέλει καλεσθή Θαυμαστός, Σύμβουλος, Θεός ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, Άρχων ειρήνης. Ησαίας 9:6]
    Εις εσάς: [Και ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών, και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας. Ιωάννης 1:14]

    Ο Χριστός Είναι Η Ελπίδα Για Το Μέλλον Του Ανθρώπου

    Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν τώρα αυτή τη χρονιά και κάθε χρονιά να κάνουν έναν απολογισμό για το τι τους συνέβη σε όλη τη χρονική περίοδο που πέρασε και πως θα προχωρήσουν στον καινούριο χρόνο.

    Η αλήθεια είναι πως σε όλη την ανθρωπότητα υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, το μέλλον θολό, η οικονομική κρίση έχει φέρει τους ανθρώπους σε μεγάλη δυσκολία και πολλοί απορούν τι θα γίνει. Ιδιαίτερα στην πατρίδα μας που μαστίζεται από αυτήν την οικονομική κρίση, το μέλλον όλων είναι αβέβαιο, κανείς δεν μπορεί να κάνει όνειρα για το μέλλον.

    Τώρα λοιπόν που μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά ας θυμηθούμε τα ωραία λόγια του Ιησού Χριστού που είναι γραμμένα μέσα στο κατά Ιωάννην ευαγγέλιον: «Ας μη ταράττηται η καρδία σας· πιστεύετε εις τον Θεόν, και εις εμέ πιστεύετε».

    Και τι θα γίνει αν πιστεύω εις τον Χριστό; Τότε διαβάζοντας το Ευαγγέλιο, προσευχόμενος και ζητώντας την ευλογία του στην ζωή μου, θα καταλάβω γιατί ήλθε στη γη ο Χριστός, θα καταλάβω την σταυρική θυσία και ότι φροντίζει αναστημένος, μεσολαβόντας στον Θεό Πατέρα για εμένα αλλά και για σένα και για όλους όσους τον εκζητούν εκ καρδίας.

    Έτσι θα καταλάβω ότι έχω κάποιον να με παρηγορεί , να ακουμπώ σε Αυτόν όταν έχω θλίψεις και στενοχώριες, όταν έρχονται τα κύματα της ζωής να με κατακλύσουν.

    Τότε εγώ θα προσεύχομαι και θα ζητώ την βοήθειά του, θα ζητώ την αγάπη του, θα ζητώ την στοργή του και την γλυκειά του παρουσία. Βοήθεια ετοιμοτάτη να έρχεται αρρωγός στα προβλήματά μου.

    Ας μην γελιόμαστε, ζούμε σ’έναν κόσμο κακίας και μίσους, σ’έναν κόσμο αδικίας. Οι άνθρωποι έκαναν Θεό τους το χρήμα, έγιναν άπληστοι, αχόρταγοι, εγωιστές, δεν νοιάζονται για ανθρώπινες αξίες, δε νοιάζονται για τον πλησίον τους, δε λένε καλημέρα ούτε στο γείτονά τους.

    Όμως υπάρχει ελπίδα για τη χρονιά που έρχεται. Στο βιβλίο της Αποκάλυψης, ο Χριστός λέει׃ «Ιδού, ίσταμαι εις την θύραν και κρούω· εάν τις ακούση της φωνής μου και ανοίξη την θύραν, θέλω εισέλθει προς αυτόν και θέλω δειπνήσει μετ' αυτού και αυτός μετ' εμού.».

    Δεν θα σου στείλει ένα τσουβάλι λίρες αλλά θα νιώσεις την γλυκειά του παρουσία στη ζωή σου, θα καταλάβεις πως όλα τούτα σ’αυτόν τον κόσμο είναι μάταια μπροστά στο έξοχο της γνώσεως του Χριστού.

    Αυτή τη χρονιά πάρε μια απόφαση σοβαρή στη ζωή σου. Ζήτησε τον Ιησού Χριστό και πάρε κουράγιο να συνεχίσεις την πορεία σου σ’αυτή τη ζωή.

    Αν είσαι νέος πορεύσου μαζί μ’Αυτόν, σπούδασε μ’Αυτόν , εργάσου μ’Αυτόν, ψάξε για δουλειά μ’Αυτόν, φτιάξε οικογένεια μ’Αυτόν και θα δεις πως με τη δύναμη του Θεού θα προχωρείς και θα περνάς τις δυσκολίες σου.

    Αν έχεις οικογένεια ζήτα την αγάπη του και τη στοργή του να σε φυλάει από τους κακούς καιρούς που ζούμε.

    Την καινούρια χρονιά που έρχεται ας ζητήσουμε τον Χριστό, ας ζητήσουμε το φως, ας μη ζούμε στο σκοτάδι αλλά στον δρόμο της ευλογίας , της χαράς, της αιωνίου ζωής.

    Καλή χρονιά με το Χριστό.

    Αν δεν έχεις Καινή Διαθήκη επικοινώνησε μαζί μας και θα σου στείλουμε μία εντελώς δωρεάν.

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


    Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

    Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

    Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
    Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

         

            Στείλτε μας μήνυμα 

    Please publish modules in offcanvas position.