Πρόσφατα άρθρα

    Διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίδ σωτήρ, όστις είναι Χριστός Κύριος. [Λουκάς 2:11]

    Σήμερον: Αυτός που έκανε τα σύμπαντα και τους αιώνες ενανθρώπησε [Ο Θεός αφού ελάλησε το πάλαι προς τους πατέρας ημών διά των προφητών πολλάκις και πολυτρόπως,εν ταις εσχάταις ταύταις ημέραις ελάλησε προς ημάς διά του Υιού, τον οποίον έθεσε κληρονόμον πάντων, δι' ου έκαμε και τους αιώνας· Εβραίους 1:1-2]
    Εγεννήθη: [Διότι παιδίον εγεννήθη εις ημάς, υιός εδόθη εις ημάς· και η εξουσία θέλει είσθαι επί τον ώμον αυτού· και το όνομα αυτού θέλει καλεσθή Θαυμαστός, Σύμβουλος, Θεός ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, Άρχων ειρήνης. Ησαίας 9:6]
    Εις εσάς: [Και ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών, και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας. Ιωάννης 1:14]

    Τα Ιμάτια Του Ιησού

    «Εξήλθε δε πάλιν έξω ο Πιλάτος και λέγει προς αυτούς· Ιδού, σας φέρω αυτόν έξω, διά να γνωρίσητε ότι ουδέν έγκλημα ευρίσκω εν αυτώ. Εξήλθε λοιπόν ο Ιησούς έξω, φορών τον ακάνθινον στέφανον και το πορφυρούν ιμάτιον, και λέγει προς αυτούς ο Πιλάτος· Ιδέ ο άνθρωπος.» (Ιωάννης 19׃4-5)

    Ο Κύριος μας όταν σταυρώθηκε φόρεσε το αγκάθινο στεφάνι και το πορφυρούν ιμάτιο. 


    Πολλές φορές αναφέρουμε μόνο το ότι ο Ιησούς φόρεσε το αγκάθινο στεφάνι ίσως επειδή αυτό φαίνεται πιο οδυνηρό σωματικά ,αλλά το ίδιο οδυνηρό πνευματικά ήτανε και το πορφυρούν ιμάτιο. 

    • Το πορφυρούν ιμάτιο του το φόρεσαν γιατί απεικόνιζε την Βασιλική πορφύρα(το βαρύ κόκκινο ρούχο που φορούσαν οι Βασιλιάδες) και με αυτόν τον τρόπο ήθελαν οι στρατιώτες να τον χλευάσουν. 
    • Για εμάς όμως τους Χριστιανούς αυτή η πορφύρα έχει μια βαθιά σημασία γιατί συμβολίζει τις Αμαρτίες μας για τις οποίες πέθανε ο Κύριός μας. 
    « Έλθετε τώρα, και ας διαδικασθώμεν, λέγει Κύριος εάν αι αμαρτίαι σας ήναι ως το πορφυρούν, θέλουσι γείνει λευκαί ως χιών εάν ήναι ερυθραί ως κόκκινον, θέλουσι γείνει ως λευκόν μαλλίον.» (Ησαΐας 1:18) 
    Ο Ιησούς Χριστός φόρεσε το πορφυρούν ιμάτιο και με την θυσία του φόρεσε σε εμάς το λευκό ιμάτιο της δικαιοσύνης. 
    «Και εδόθη εις αυτήν να ενδυθή βύσσινον καθαρόν και λαμπρόν· διότι το βύσσινον είναι τα δικαιώματα των αγίων» (Αποκάλυψη 19׃8) «Και τα στρατεύματα τα εν τω ουρανώ ηκολούθουν αυτόν εφ' ίππων λευκών, ενδεδυμένοι βύσσινον λευκόν και καθαρόν.» (Αποκάλυψη 19׃14) 
    Το βύσσινο είναι λεπτό λευκό βαμβακερό ύφασμα.

    Όταν ο Κύριος Ιησούς ήτανε στη γη όσοι άγγιζαν τα ιμάτιά του Ιησού θεραπευόντουσαν. 
    «Και ιδού, γυνή αιμορροούσα δώδεκα έτη, πλησιάσασα όπισθεν ήγγισε το άκρον του ιματίου αυτού· διότι έλεγε καθ' εαυτήν, Εάν μόνον εγγίσω το ιμάτιον αυτού, θέλω σωθή. Ο δε Ιησούς επιστραφείς και ιδών αυτήν είπε· Θάρρει, θύγατερ· η πίστις σου σε έσωσε. Και εσώθη η γυνή από της ώρας εκείνης.» (Ματθαίος 9׃20-22) 
    «και παρεκάλουν αυτόν να εγγίσωσι μόνον το άκρον του ιματίου αυτού· και όσοι ήγγισαν ιατρεύθησαν.» (Ματθαίος 14׃36)

    Αυτή είναι η δύναμη του Κυρίου μας στο να γιατρεύει τις φυσικές αρρώστιες μας. Ακόμα βλέπουμε ότι μανδήλια και περιζώματα του Αποστόλου Παύλου θεράπευαν στην Έφεσο εν τω ονόματι του Ιησού Χριστού. 
    «Και ο Θεός έκαμνε διά των χειρών του Παύλου θαύματα μεγάλα, ώστε και επί τους ασθενείς εφέροντο από του σώματος αυτού μανδήλια ή περιζώματα και έφευγον απ' αυτών αι ασθένειαι, και τα πνεύματα τα πονηρά εξήρχοντο απ' αυτών.» (Πράξεις 19:11-12)

    Πόσο πιο μεγάλη δύναμη έχει το αίμα του Ιησού Χριστού που καθαρίζει κάθε αμαρτωλό άνθρωπο από τις αμαρτίες του και του χαρίζει αιώνια ζωή. 
    • Όταν πήγαν τον Κύριο στον Γολγοθά για να τον σταυρώσουν του έβγαλαν το πορφυρούν ιμάτιον και τον έντυσαν με τα ρούχα που φορούσε πριν. 
    «Και αφού ενέπαιξαν αυτόν, εξέδυσαν αυτόν την χλαμύδα και ενέδυσαν αυτόν τα ιμάτια αυτού, και έφεραν αυτόν διά να σταυρώσωσιν.» (Ματθαίος 27׃31)

    Και όταν τον σταύρωσαν για να εκπληρωθεί η προφητεία 
    «Διεμερίσθησαν τα ιμάτιά μου εις εαυτούς· και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον.» (Ψαλμοί 22׃18) 
    χώρισαν τα ιμάτια του Κυρίου σε τέσσερα μερίδια και πήρε κάθε στρατιώτης και ένα μερίδιο. Πράγμα που προφητικά έδειχνε ότι η Σωτηρία του Ιησού Χριστού θα πήγαινε σε όλα τα έθνη της Γης και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

    Ο Χιτώνας όμως του Ιησού επειδή ήταν άρραφος αποφάσισαν και έριξαν κλήρο ποιος θα τον πάρει για να μην τον σχίσουν. Οι εθνικοί σεβάστηκαν τον Χιτώνα του Κυρίου γι' αυτό πρέπει και εμείς να προσπαθήσουμε να μην δημιουργούμε σχίσματα στην εκκλησία του Χριστού γιατί αυτό δεν είναι αρεστό στον Κύριό μας.

    Ας γιορτάσουμε το Πάσχα με ειλικρίνεια, αποδεχόμενοι τον καθαρισμό των αμαρτιών μας που μας χάρισε ο Κύριος όταν έχυσε το αίμα Του για τις αμαρτίες όλου του κόσμου και τις δικές σου προσωπικά.

    Αν δεν έχεις Καινή Διαθήκη επικοινώνησε μαζί μας και θα σου στείλουμε μία εντελώς δωρεάν.

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


    Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

    Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

    Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
    Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

         

            Στείλτε μας μήνυμα 

    Please publish modules in offcanvas position.