Πρόσφατα άρθρα

    Διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίδ σωτήρ, όστις είναι Χριστός Κύριος. [Λουκάς 2:11]

    Σήμερον: Αυτός που έκανε τα σύμπαντα και τους αιώνες ενανθρώπησε [Ο Θεός αφού ελάλησε το πάλαι προς τους πατέρας ημών διά των προφητών πολλάκις και πολυτρόπως,εν ταις εσχάταις ταύταις ημέραις ελάλησε προς ημάς διά του Υιού, τον οποίον έθεσε κληρονόμον πάντων, δι' ου έκαμε και τους αιώνας· Εβραίους 1:1-2]
    Εγεννήθη: [Διότι παιδίον εγεννήθη εις ημάς, υιός εδόθη εις ημάς· και η εξουσία θέλει είσθαι επί τον ώμον αυτού· και το όνομα αυτού θέλει καλεσθή Θαυμαστός, Σύμβουλος, Θεός ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, Άρχων ειρήνης. Ησαίας 9:6]
    Εις εσάς: [Και ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών, και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας. Ιωάννης 1:14]

    Το Σχέδιο Του Θεού

    Ο Πατέρας Θεός από την ώρα που έφτιαξε τον κόσμο έχει ένα σχέδιο για τον άνθρωπο. Αυτό το σχέδιο είναι σχέδιο θεϊκό που εμείς σαν άνθρωποι δεν μπορούμε να το συλλάβουμε ούτε να το εννοήσουμε εκτός από τα λόγια που είναι γραμμένα στο Λόγο του. Ο ίδιος ο Θεός μας λέει: «Διότι αι βουλαί μου δεν είναι βουλαί υμών,ουδέ οδοί υμών αι οδοί μου, λέγει Κύριος. Αλλ' όσον είναι υψηλοί οι ουρανοί από της γης ,ούτως αι οδοί μου είναι υψηλότεροι των οδών υμών και αι βουλαί μου των βουλών υμών».(Ησαΐας 55:8-9) Είναι θαυμαστό το ότι το σχέδιο του Θεού έχει μοναδικό σκοπό τη σωτηρία του ανθρώπου.

    Αρχίζει από τον κήπο της Εδέμ και τελειώνει με την δευτέρα παρουσία του Ιησού Χριστού για να κρίνει ζώντας και νεκρούς. Ο Ιησούς Χριστός ήρθε στη γη σταλμένος από τον Πατέρα Θεό σε έναν ορισμένο χρόνο του σχεδίου του Θεού. « Ότε όμως ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, εξαπέστειλεν ο Θεός τον Υιόν αυτού, όστις εγεννήθη εκ γυναικός και υπετάγη εις τον νόμον δια να εξαγοράση τους υπό νόμον, διά να λάβωμεν την υιοθεσίαν». (προς Γαλάτας 4׃4-5)

    Ο Ιησούς Χριστός και υιός του Θεού πάντα υπήρχε μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα. Είναι ομοούσιος και αχώριστος με τον Πατέρα. Όμως ήρθε η ώρα να ενανθρωπιστεί και να λάβει «δούλου μορφήν.» (προς Φιλιππισίους 2׃7) Ξετυλίγεται, λοιπόν, το σχέδιο του Θεού για την ενσάρκωση του Ιησού Χριστού.

    Ψάχνει το Άγιο Πνεύμα και βρίσκει ένα σκεύος εκλογής διαλεγμένο από όλες τις γυναίκες όλων των αιώνων την Παρθένο Μαρία και της λέει «Χαίρε, κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου ευλογημένη συ εν γυναιξί.» (Λουκάς 1׃28) Το Άγιο Πνεύμα, μέσα από το παράδειγμα αυτό της Παρθένου Μαρίας, μας δείχνει το πως ενεργεί και ψάχνει να βρει κάθε καρδιά που ειλικρινά ζητάει να γνωρίσει τον αληθινό Θεό.

    Η Μητέρα του Κυρίου μας ταράχθηκε με τον λόγο αυτό, φοβάται βλέποντας τον Άγγελο Γαβριήλ, όμως, ο Θεός έχει ένα ευλογημένο σχέδιο για αυτήν. Πολλές φορές στη ζωή μας, μας πιάνει φόβος και ταραχή μπροστά στην παρουσία του Παντοδύναμου Θεού αλλά ο Θεός έχει ένα ευλογημένο και ευχάριστο σχέδιο για τον καθένα από εμάς προσωπικά.

    Το μυστικό βρίσκεται στην απλότητα της καρδιάς της Μαρίας που πιστεύει με όλη της την καρδιά στα λόγια του Αγγέλου Γαβριήλ παρά το γεγονός ότι αυτά που της είπε ο Άγγελος με την ανθρώπινη λογική ήταν αδύνατα, απίθανα να γίνουν. Αυτή είναι η πίστη στον Λόγο του Θεού, «ελπιζομένων πεποίθησις, βεβαίωσις πραγμάτων μη βλεπομένων». (προς Εβραίους 11:1) Ο Θεός μπορεί στη ζωή μας διά της πίστεως «να ζωοποιήση τους νεκρούς και να καλέση τα μη όντα ως όντα». (προς Ρωμαίους 4׃17)

    Ας δούμε όμως το τελείωμα της συζητήσεως του Αγγέλου Γαβριήλ με την Παρθένο Μαρία. Μετά από το τέλος των λόγων του, ο Άγγελος δεν φεύγει αλλά περιμένει τη συγκατάθεση της Μαρίας. Όταν η Μαρία λέει׃ «Ιδού η δούλη του Κυρίου γένοιτο εις εμέ κατά τον λόγον σου», τότε ο άγγελος αναχώρησε απ' αυτής. (Λουκάς 1׃38)

    Ο Θεός ποτέ δεν παραβιάζει τη συνείδηση κανενός ανθρώπου αλλά θέλει ο άνθρωπος με όλη την ελευθερία που του χάρισε ο Θεός να συνεργαστεί στο σχέδιο της σωτηρίας του. Είπε στους μαθητές Του: «Υπάγετε εις όλον τον κόσμον , και κηρύξατε το ευαγγέλιον εις όλην την κτίσιν. Όστις πιστεύση και βαπτισθή, θέλει σωθή όστις όμως απιστήση, θέλει κατακριθή.» (Μάρκος 16׃15-16)

    Τόσο απλά αλλά τόσο σημαντικά τα λόγια του Θεού. Κανείς από εμάς δεν πρέπει να τα απορρίψει αλλά να τα δεχθεί και να τα κρατήσει μέσα στην καρδιά του για να έρθει το ευλογημένο αποτέλεσμα της σωτηρίας της ψυχής του.

    Αν δεν έχεις Καινή Διαθήκη επικοινώνησε μαζί μας και θα σου στείλουμε μία εντελώς δωρεάν.

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


    Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

    Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

    Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
    Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

         

            Στείλτε μας μήνυμα 

    Please publish modules in offcanvas position.