Πρόσφατα άρθρα

    Διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίδ σωτήρ, όστις είναι Χριστός Κύριος. [Λουκάς 2:11]

    Σήμερον: Αυτός που έκανε τα σύμπαντα και τους αιώνες ενανθρώπησε [Ο Θεός αφού ελάλησε το πάλαι προς τους πατέρας ημών διά των προφητών πολλάκις και πολυτρόπως,εν ταις εσχάταις ταύταις ημέραις ελάλησε προς ημάς διά του Υιού, τον οποίον έθεσε κληρονόμον πάντων, δι' ου έκαμε και τους αιώνας· Εβραίους 1:1-2]
    Εγεννήθη: [Διότι παιδίον εγεννήθη εις ημάς, υιός εδόθη εις ημάς· και η εξουσία θέλει είσθαι επί τον ώμον αυτού· και το όνομα αυτού θέλει καλεσθή Θαυμαστός, Σύμβουλος, Θεός ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, Άρχων ειρήνης. Ησαίας 9:6]
    Εις εσάς: [Και ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών, και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας. Ιωάννης 1:14]

    Ηρθε Η Χαρά

    Ο Ουράνιος Πατέρας επειδή αγάπησε τόσο πολύ τον άνθρωπο έδωσε τον Αγαπημένο του Υιό, «εσκίρτησε το βρέφος εν αγαλλιάσει εν τη κοιλία μου» (Λουκάς α΄ 44), βεβαιώνει η μητέρα του ότι ασυγκράτητη χαρά γέμισε την κοιλιά της.

    Έτσι ήρθε η πηγή της Χαράς, ο γλυκύτατος Ιησούς Χριστός. Ο Άγγελος λέει στους ποιμένες «Ιδού ευαγγελίζομαι εις εσάς χαράν μεγάλη, ήτις θέλει είσθαι εις πάντα τον λαόν διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίβ σωτήρ όστις είναι Χριστός Κύριος» (Λουκάς β΄ 11), να λοιπόν η ανύποτη χαρά, να γεννηθεί στην φάτνη της καρδιάς σου ο Χριστός.

    Ο Απόστολος Παύλος παραγγέλνει στην εκκλησία των Φιλίππων «Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε, πάλι θέλω ειπεί Χαίρετε» (Φιλιππησίους δ΄ 4). Και ακόμη για τις θλίψεις, τους πειρασμούς, ο Ιάκωβος γράφει «Πάσαν χαράν νομίσατε αδελφοί μου όταν περιπέσητε εις διαφόρους πειρασμούς» (Ιακώβου α΄ 4). Ο Λόγος του Θεού μας προτρέπει να χαιρόμαστε στην ελπίδα της αιωνίου ζωής, στην ελπίδα της σωτηρίας μας.

    Στην παραβολή των ταλάντων ο Κύριός μας λέει στον πιστό δούλο «είσελθε εις την χαράν του Κυρίου σου» (Ματθαίος κε΄ 21). Στην παρουσία του Κυρίου υπάρχει το περιβάλλον της ευφροσύνης, και ο Χριστιανός βιώνει την βασιλεία του Θεού ακόμη από το σύντομο πέρασμά του στην γη, ατενίζοντας τον ουρανό με πρόσωπο αισιόδοξο, με πρόσωπο χαράς.

    Ο Κύριός μας, η πηγή της χαράς, λέει «Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι και εγώ θέλω σας αναπαύσει» (Ματθαίος α΄ 28). Καλεί όλους τους ανθρώπους να γευτούν την Ουράνια Χαρά και τα ζώντα ύδατα. Η χαρά είναι ένα από τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, γιατί ο Κύριος θέλει να ποτίσει την καρδιά μας με μια μόνιμη χαρά, πρόγευση της Ουράνιας αιώνιας χαράς στην Παρουσία του.

    Ο Ιησούς Χριστός λέει στους μαθητές του αλλά και σε όλους μας «πάλιν όμως θέλω σας ιδεί και θέλει χαρή η καρδιά σας και την χαράν σας ουδείς αφαιρεί από εσάς» (Ιωάννης ις΄ 22).

    Η Αγάπη του Θεού χάρισε σ’ εμάς τον Λόγο του τον Άγιο, το Ευαγγέλιο, την Χαρούμενη Αγγελία «Μετανοείτε και πιστεύετε εν τω ευαγγελίω» (Μάρκος α΄ 15). 

    Με την μετάνοια ο άνθρωπος αρχίζει να μπαίνει στο περιβάλλον της Χαράς και με την Αναγέννηση περνά την είσοδο της οικογένειας του Χριστού «δια να κατοικήση ο Χριστός δια της πίστεως εν ταις καρδίαις ημών» (Εφεσίους ς΄ 7). Ο Κύριος είπε στο Νικόδημο «εάν τις δεν γεννηθεί άνωθεν δεν δύναται να ιδή την βασιλεία του Θεού» (Ιωάννης γ΄ 3). Με την βάπτιση στο νερό κάνει το θέλημα του Κυρίου και γίνεται «λίθος ζώντας» στο οικοδόμημα της εκκλησίας του Χριστού.

    Ο χριστιανός απολαμβάνει την καθημερινότητα, την χαρά της συντροφικότητας, της θαλπωρής μέσα από την κοινωνία με τους αδελφούς, αντλεί χαρά με την προσευχή και βιώνει την δύναμη του Ευαγγελίου, καθώς ζει την ένωση της χαράς με τον Ιησού Χριστό κάθε Κυριακή με την Θεία Κοινωνία «και ενέμενον εν τη διδαχή των αποστόλων, και εν τη κοινωνία, και εν τη κλάση του άρτου και εν ταις προσευχαίς» (Πραξεις β΄ 42).

    Επίσης η συνεχής πλήρωση με Πνεύμα Άγιο ανανεώνει το συναίσθημα της Χαράς και της αγαλλίασης. Ο χριστιανός έχοντας την χαρά του Κυρίου και ζώντας στο περιβάλλον της Εκκλησίας χαίρεται την οικογενειακή και εργασιακή ζωή, το στενό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, τις αθλοπαιδιές και τις εκδρομές με την οικογένεια και τους αδελφούς «Τι καλόν και τι τερπνόν να συγκατοικώση εν ομονοία οι αδελφοί» (Ψαλμοί ρλβ΄ 1).

    Και η χαρά μας θα ολοκληρωθεί όταν θα πάρουμε μέρος στους γάμους του Κυρίου «Μακάριοι οι κεκλιμένοι εις το δείπνον του γάμου του Αρνίου» (Αποκάλυψη ιθ΄9).

    Αν δεν έχεις Καινή Διαθήκη επικοινώνησε μαζί μας και θα σου στείλουμε μία εντελώς δωρεάν.

     

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


    Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

    Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

    Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
    Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

         

            Στείλτε μας μήνυμα 

    Please publish modules in offcanvas position.